...

BİLİM TEKNOLOJİ UYG. VE ARŞ. MERKEZİ (BTUAM)

Tarihçe

Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTUAM) Merkez Müdürlüğü 11 Mayıs 2014 tarih ve 28997 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve 2015 yılının Şubat ayında faaliyete geçmiştir.

BTUAM, Üniversite öğretim elemanlarının teknolojik ve diğer alanlarda yapacakları çalışmalara destek sağlamak, çağdaş eğitim yöntemlerinin uygulamasında yapılacak pratik çalışmalara katkıda bulunmak, teknolojik gelişmeler ve uygulama alanları konusunda analiz ve çalışmalar yapmak, çözüm önerilerinde bulunmak ve bu alanlarda bilimsel bilgi potansiyelinin, inovatif ve sürdürülebilir teknolojik ürünlere dönüştürülmesi amacıyla uygun bir ortam yaratmayı ana stratejisi olarak benimsemiştir. Bununla birlikte Üniversite - Sanayi İşbirliğini çalışmalarından gelen analiz taleplerini de karşılamayı hedeflemektedir.